ВМРО-ДПМНЕ Заев договор българия

ВМРО-ДПМНЕ за пореден път: Заев е длъжен да каже какво е договорил в София

ВМРО-ДПМНЕ в писмено съобщение за медиите заяви за пореден днес, че премиерът Зоран Заев има задължението да работи прозрачно и инклузивно. Особено когато става дума за въпроси от най-висок национален интерес, а той трети ден мълчи и бяга от отговор, отказвайки да съобщи на македонската общественост какво точно е договорил в София, предаде МИА.

 

Гражданите на Република Македония са разтревожени, тъй като не знаят какво точно е приел Заев в договора, чието подписване обяви за 2 август, заяви ВМРО-ДПМНЕ.  „

 

Заев трябва да отговори кои части от учебниците по история ще изтрие и кой ще реши какво да се изтрие. Питал ли е за това македонските граждани, на които обещаваше дебати по всеки по-значим въпрос? Дали целта на Заев е да бъдат отречени македонският език, култура и история, пита ВМРО-ДПМНЕ.
В съобщението се отбелязва, че Заев обвинява Република Македония в разпространяване на омраза и национализъм, без при това да каже какъв национализъм и омраза е проявила от независимостта си до днес. Той мълчи пред всички прояви на национализъм, които са отправени към страната, чиито интереси той като премиер е длъжен да защитава, заяви опозиционната партия.
От ВМРО-ДПМНЕ подчертаха, че гражданите очакват от СДСМ не да разпродава националните интереси, а да осигури, както е обещал, 16 000 денара минимална заплата, 30 000 денара средна заплата, нови 500 км магистрали, а на лекарите 100 000 денара заплата.

Източник: БТА

- реклама -