Джамбазки ВМРО кампания откриване избори

ВМРО-БНД избра Великден да открие предизборната си кампания

ВМРО – БНД избра да даде старт на предизборната си кампания на Великден. Събитието се проведе в столичния парк „Св. Троица”.

Това съобщи „Фокус”.

Водачът на евролистата им Ангел Джамбазки заяви, че целта на партията е да бъдат трета политическа сила. За европейските избори си поставяме задача да бъдем трета политическа сила, три мандата, каза той.

Ние ще продължаваме да браним християнските корени на Европа, каза още Джамбазки.

„В нашата листа има хора, които са доказали себе си в борбата за защита на обществото, така както ние го разбираме, и на семейство, така както ние го разбираме. Семейство, съставено от мъж и жена и техните деца. Това и нищо друго“, посочи той.

„Неслучайно започваме нашата кампания с българското хоро. Ако има нещо, което ни прави различни от останалите народи, било то европейски, или световни, това е хорото. На хорото се хващат за ръка непознати хора, играят в един ритъм, хорото е това, което ги събира и обединява, което ни прави българи. Хорото, носията, шевицата са нашата национална памет. Нашата българска, вековна, хилядолетна българска памет. Това сме ние българите“, отбеляза Джамбазки.

„С нашия отбор продължаваме да браним България, и националните каузи, така както ние ги разбираме. Продължаваме да браним българския интерес в ЕС“, посочи той, като уточни, че това ще бъде в защита на работните места, транспортния бизнес и транспортния бранш.

„Продължаваме да браним интереса си да се изградят истински европейски институции в България, да се влагат европейските пари в България, да не се принуждават българите да напускат, да емигрират и да поддържаме чужди икономики“, добави Джамбазки. „Продължаваме да браним родните граници от нелегалните мигранти и от ислямистко нашествие. Ние бяхме тези, които първи настояхме да бъде построена ограда по нашата граница, която и днес брани не само българите, но и цяла Европа“, посочи Ангел Джамбазки.

„Продължаваме да браним християнските корени на Европа. Ако има Европа, каквато ние желаем, и ако има Европа, която ние искаме, това е християнската, била тя православна, протестантска, била католическа, но християнска Европа. Това е нашата Европа и това е нашата България“, заяви той.

„Продължаваме да браним нашето общество от мултикултурализма и от псевдолибералните теории, които се опитват да разтопят, разтворят, унищожат нашето общество и традиционно семейство“, допълни лидерът на листата на ВМРО-БНД за европейските избори.

- реклама -