ВМРО без регистрация за листи, ще участва в изборите с „Не подкрепям никого“

ВМРО без регистрация за листи, ще участва в изборите с „Не подкрепям никого“. Когато чужди посолства и маргинален вот диктуват българската политика, единственият избор е бойкот! Това решение е взел Изпълнителният комитет на ВМРО. Мотивите са подробно разписани в декларация, която беше приета на последното заседание на ръководния орган на партията, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Две години едни и същи политически партии

се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години – тържество на политическия егоизъм.“

Ние от ВМРО заявихме и отговорно започнахме разговори за изграждането на нов дясно-консервативен проект, който да постави в основите си християнските ценности, моралните устои на българина, както и национално отговорни политики. Последните две години доказаха, че България има нужда от това.

С тази цел ВМРО се обърна към ИТН, „Български възход“

и други политически субекти, с които можехме да намерим общо разбиране по въпросите на съгласието и политическия диалог, промяна на конституционния модел и засилване на правомощията на президента, Македонския въпрос и др.

За съжаление вътрешнополитически и външни фактори

осуетиха опита за формиране на българска национална сила, която реално да представлява обикновените български граждани в парламента. Надделя и политическият егоизъм, борбата за позиции и субсидии, в която ние не желаем да участваме.

За пореден път ни се предлагат избори без избор.

И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Започваме активна кампания „Не подкрепям никого“,

за да покажем, че хората, които не искат да живеят в този надут от чужди посолства балон, са сила, която все още не е разгърнала своя потенциал. Това са хора, които имат какво кажат и техният глас има значение не по-малко от купения цигански, корпоративния или турски вот.

Прилагаме пълния текст на декларацията:

Две години едни и същи политически партии се възпроизвеждат в Народното събрание, харчейки милиони левове за кампании и избори.

Две години политически импотентни проекти се боричкат за власт.

Две години – тържество на политическия егоизъм.

В същото време България е обект на тотален външен натиск и опити за намеса във вътрешните дела. Европа ни натисна за Македония. Зад океана ни принудиха да купуваме нови самолети и да допуснем бойни части на наша територия. Русия ни размахва пръст и подкрепя партия в нашия парламент. Турция организира избори и праща в Народното събрание колкото си иска депутати от ДПС. Дори нашата югозападна съседка претендира за „македонско малцинство“, а по улиците на старата българска столица Охрид бият българи.

И всичко това става, когато скъпотията и спекулата растат.

Цената на сиренето, кашкавала и млякото стигна до небесата.

Нагли трафиканти мачкат полицейски коли и убиват полицаи, а когато са заловени, се разминават с условни присъди.

Българската енергетика и въгледобивът се залагат на карта в изпълнение на зелени утопии.

Но най-страшното е, че войната идва към нас.

Между мира и войната ВМРО избира мира, с гаранции за териториалната цялост на Украйна, в нейните международно признати граници от 1991 година, потвърдени от Будапещенския меморандум от 5 декември 1994 г., по който гаранти са САЩ, РФ и Великобритания, но и при зачитане на правата на малцинствата там, преди всичко – на българските.

Днес България се нуждае от силно национално обединение. Унгарският модел на силна и

суверенна европейска държава е възможен и в България.

Вместо това ни се предлагат избори без избор. И все едно е дали ще се гласува за един или друг полюс, защото се очаква чужди геополитически вектори да съберат несъбираемото. Тоест пълна загуба на суверенитет. Или пак да няма правителство – тоест тържество на безотговорността. Моделът е сбъркан! Системата има нужда от промяна. Затова участието в избори е безсмислено!

Затова ВМРО апелира към всички патриоти

да изразят своя протест чрез активно гласуване с „Не подкрепям никого“. Ние не участваме в състезанието по политически егоизъм и борбата за субсидии, защото на България е нужна:

– Единна национална политика по Македонския въпрос, отстоявана от всички политически сили и провеждана от всички правителства;

– Антимонополно законодателство и борба със спекулата и скъпотията;

– Край на войната в Европа;

– Деполитизацията на темите с миграцията и сигурността;

– Смяна на правилата, смяна на системата. Конституционни промени, защото днес гласуваш за ГЕРБ – получаваш ДБ, гласуваш за БСП – получаваш пак ДБ.

Веднага след предс рочните избори ВМРО

ще започне работа по създаването на широко национално обединение на политически сили, обществени организации, интелектуалци и граждани. Ще продължим да работим за това с всички сили и след поредните избори, които няма да променят нищо – в парламента ще бъдат същите „играчи“, водени от тяснопартийния си интерес, а българите ще продължават да живеят все по-зле.

В единението е силата!“, пише още в позицията на ВМРО.

- реклама -