ВМРО без кметове в големите градове

Партията на вицепремиера Каракачанов се яви на тези избори с надежди за добро представяне в София и Пловдив. За столицата се твърдеше, че техният кандидат Ангел Джамбазки ще бъде четвърти, но в крайна сметка той е пети с огромна разлика от почти 9% от четвъртия Борис Бонев, който е независим кандидат и зад него не стои политическа сила.

За Пловдив, където ВМРО издигна Славчо Атанасов, дори се твърдеше, че ще отидат на балотаж и може би дори ще спечелят изборите под тепетата. Но това също не се случи. Балотажът във втория по големина български град ще бъде между кандидата на ГЕРБ Здравко Димитров с 34,5% и Дани Канизирева от „Съюз за Пловдив“ със 17,4%.

„Изказвам истинско възмущение от това, което за пореден път се случва на избори. Явно отново парите, заплахата, тормозът доминираха – не е нормално това да се случва в 21 век“. Това заяви председателят на предизборния щаб на ВМРО Юлиан Ангелов минути след обявяването на първите резултатите от exit poll от местния вот. Според данните на „Галъп“ кандидатът на партията за кмет на София печели 4% от гласовете на избирателите.

„По предварителни данни ВМРО ще удвои броя на общинските си съветници в цялата страна“, каза още Ангелов.

- реклама -