Миленко Неделковски

Вместо наказание! Македонското правителство започва да работи с Миленко Неделковски

Правителството в Македония започва тясно сътрудничество с известния като журналист Миленко Неделковски, поругал паметната плоча на войниците ни на връх „Каймакчалан“.

Вместо наказание

По предложение на зам.-министъра на информационното общество и държавната администрация Тимчо Муцински, Неделковски ще участва в 8 правителствени работни групи.
Те са част от Национален акционен план за открито правителствено партньорство с гражданите.

Задълбочаването на сътрудничеството между Миленко Неделковски и правителството е ясно доказателство за тесните му връзки с ръководството на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ, отбелязва „Фокус“.

То идва само дни след като лидера на партията Никола Груевски се разграничи от действията му и подчерта, че България има право на паметна плоча на „Каймакчалан“.

Криминално минало

Журналистът има присъда за издаване на фалшиви американски визи, но въпреки това една от от групите, в които е определен да участва е за борба с корупцията.

Информацията за определянето на Миленко Неделковски за член на правителствените работни групи среща недоволство дори в някои македонски издания. Електронното издание „Народен глас“ например пише: „Вместо да го арестуват за фалшивите американски визи Миленко е избран за член на 8 работни групи.“

- реклама -