Влоши се състоянието на Салвадор Собрал, победителя на „Евровизия – 2017“

Здравословното състояние на победителя в конкурса „Евровизия – 2017“ – португалския певец Салвадор Собрал, рязко се влоши. Той е преведен в реанимация и е първи в списъка за сърдечна трансплантация, пише вестник „Вангуардия“, позовавайки се на местни медии.

По-рано през септември, младият музикантк бе принеден да обяви, че слиза от сцената и отменя концертите си заради проблем със сърцето. Лекарите са го посъветвали да направи прекъсване в музикалната си кариера, за да си почине.

По данни на местоно издание Correio da manhà, Собрал е включен на специален апарат, който поддържа работата на сърцето му.

По-рано бе съобщено, че по време на участието му в „Евровизия“ португалецът е пристигнал в Киев последен и не е участвал в репетициите заради вродения порок на сърцето, от който страда. Медиите писаха, че докрая на годината трябва да се намери донор за сърдечна трансплантация на 27-годишния Салвадор Собрал. Той спечели „Евровизия“ с изпълнението си на песента Amar Pelos Dois, която изпя на португалски. Той получи най-голяма подкрепа както от журито, така и от зрителите.

- реклама -