Молдова, влакове,

Влак помете майка и двете ѝ деца

Влак помете майка и двете ѝ 4-годишни деца в Хърватия. Инцидентът станал тази сутрин на железопътния прелез в мястото Болфан, на пътя между Копривница и Вараждин, съобщава информационният сайт Индекс.

Полицията даде кратка пресконференция на мястото на инцидента, на която говорителят на полицията каза, че сблъсъкът на пътническия влак с лекия автомобил е станал, когато шофьорката не спряла на знака и автомобилът попаднал под минаващия влак.

„Тя загина. Едното дете на четири години загина на място, а другото дете, също на четири години, за съжаление почина от нараняванията си в болницата. Пътуващият до мястото на шофьора човек е настанен за лечение, раните му не би трябвало да са с опасност за живота. Разследването продължава“, каза говорителят на полицията, цитиран от БТА.

След огледа телата ще бъдат транспортирани за аутопсия. Ще бъде извършена експертиза на автомобила, допълни той. Става въпрос за едно семейство, загиналите бяха роднини. Загиналите деца са момче и момиче“, каза говорителят.

На 10 септември при катастрофа между пътнически и товарен влак в Хърватия загинаха трима души, а 11 бяха ранени. Композицията се ударила в спрял поради авария товарен влак, който дерайлирал след удара. В товарния влак се е намирал само машинистът, който е хоспитализиран.

Разследването по случая продължава.

- реклама -