метро

Влак на метрото премаза жена станция „Опълченска“ – ОБНОВЕНА

Жена загина на столичната метростанция станция „Опълченска“ след като падна на релсите този следобед

43-годишната жертва се е движела зад ограничителната линия близо до релсите. В един момент е залитнала и е паднала на релсите, като вероятно се касае за невнимание или прилошаване. На охранителните камери се вижда, че тя или говори по телефона или е разглеждала нещо в него.

След секунди влакът е пристигнал на перона и не е успял да спре. Това съобщи директорът на „Метрополитен” инж. Стоян Братоев. Все още не е ясно защо веднага не е спряно електричеството на метростанцията за да се предотврати пристигането на метрото.

Изключва се версията за самоубийство

Според свидетели обаче жената е била жива след инцидента, защото дълго време е издавала стонове. Лекарите не потвърждават тази информация и са категорични, че тя е загинала на място. Била е попаднала между бетонната стена и влака.

Метрото временно се движеше от станция „Сердика“ до станции „Летище София“ и до „Бизнес парка“ и от станция „Витоша“ до станция „Сливница“.

Заради инцидента всички изходи на метростанция „Опълченска” бяха затворени.

Поради липсата на пешеходен светофар на бул. „Тодор Александров” и ул. „Опълченска”, хората пресичаха трилентовото платно с риск за живота.

- реклама -