Влак на бъдещето – със златен и платинен клас вагони

Много хора по цял свят обичат да пътуват с влак. Според експерти, най-луксозните пътувания с влак предоставят железниците в Азия. Но първенството държи Япония. Там непрекъснато подобряват качеството на железопътните услуги. Хокайдо – най-северният японски остров, известен с рядката си природна красота. Една от жп компаниите е решила да прокара линия до тази живописна дестинация.

Засега всичко е само проект, който трябва да се реализира през следващата година. Пътниците в луксозния влак ще се наслаждават на пътуването си в златни или платинени условия.

„Royal Express“ е луксозен туристически влак, управляван от Tokyu Dentetsu. Той ще се движи както по стария маршрут – между Йокохама и крайбрежния град Шимода, така и по нов – към Хокайдо.

Проектът на влака е на Mito Oka – индустриален дизайнер, който работи с няколко железопътни компании и вече се е утвърдил като експерт в тази област.

Седалките в салоните са проектирани така, че да могат лесно да се регулират. Ако върху тях стои детето ви и иска да гледа през прозорците – нагласяте седалката според ръста му. А по отношение на лукса, всеки вагон е истински дизайнерски шедьовър.

Наслада за всички сетива.

Освен на красивия интериор, пътниците ще се наслаждават и на жива музика, в изпълнение на пианист и цигулар. Също така и на невероятни кулинарни шедьоври, които ще се приготвят в четвъртия вагон на композицията.

Салоните са проектирани така, че да отговарят и на специални събития като сватбено тържество или изложба.

В проекта за 2020-а година има идея и за 4-дневен маршрут по линията от Сапоро до източен Хокайдо в периода от  май до август.

 

 

- реклама -