Петра Влъхова
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Влъхова надви Шифрин в слалома в Леви

Петра Влъхова спечели слалома в Леви, Финландия, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Словачката надви американката Микаела Шифрин в оспорван дуел. За Шифрин това беше първо състезание след близо 10-месечна пауза, но тя демонстрира страхотна форма.

25-годишната Влъхова бе най-бърза в първия манш. Тя имаше преднина от 15 стотни пред втората Шифрин и третата Катарина Лайнсбергер от Австрия. Във втората част на състезанието призовата тройка бе абсолютно същата. Словачката беше с две стотни по-бързо от Шифрин и с пет от Лайнсбергер.

Общи три швейцарки и четири австрийки намериха място в призовата десетка на класирането. Денят обаче не беше добър за представителките на Италия, от които най-напред се класира Ирене Куртони на 11-та позиция, а миналогодишната победителка в генералното класиране Федерика Бриньоне не успя да завърши втория манш.

С днешния си успех Влъхова поведе в генералното класиране за Големия кристален глобус със 160 точки. Утре в Леви ще се проведе още един слалом при жените.

- реклама -