Петра Влъхова

Страхотна Влъхова изпревари Шифрин в Загреб

Петра Влъхова постигна страхотна победа в слалома при жените за Световната купа в Загреб. Словачката бе над всички и в двата манша и даде по-добро време от Кралицата в дисциплината – Микаела Шифрин. Това бе 11-а победа на Влъхова за Световната купа и седма в слалома. Тя победи Шифрин в коронната ѝ дисциплина, след като миналата година остана втора в Загреб.

Американката изоставаше с 1.16 сек от Влъхова след първото каране, след като направи няколко грешки. Във второто тя излезе пределно мотивирана и напомни за себе си, притискайки словашката си съперничка. Влъхова обаче не се поддаде на напрежението и дори подобри представянето си от първия манш, карайки отново по-бързо от Шифрин. Американката остана на 1.31 сек от победителката. Трета се нареди австрийката Катарина Линсбергер.

Топ 10 допълниха швейцарката Уенди Холденер, шведката Анна Свен Ларшон, норвежката Нина Хавер-Льосет, австрийката Катарина Трупе, швейцарката Алине Даниот, норвежката Кристин Лисдал и шведката Емили Викстрьом.

Шифрин води в генералното класиране

В генералното класиране в слалома лидерка остава американката с 380 точки, пред Влъхова с 260. Трета е Линсбергер със 186.

В генералното класиране за Световната купа Шифрин продължава да води убедително с 826 точки. Втора вече е словачката с 513 точки, изпреварвайки италианката Федерика Бриньоне, която е с 451. Следващото състезание при дамите е спускането в Алтенмаркт на 11 януари.

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -