Петра Влъхова, Загреб
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Влъхова взе четвърта победа за сезона в Загреб

Петра Влъхова продължи с отличното си представяне през сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини. Словачката спечели слалома в Загреб.

25-годишната Влъхова бе най-бърза в първия манш и записа време 58.27 секунди. Тя остави зад себе си австрийката Катарина Лайнсбергер, Мишел Жизин от Швейцария и Микаела Шифрин. Във втория манш Влъхова бе по-бавна и даде 11-то време, но успя да задържи първата позиция. Тя финишира с пет стотни пред Лайнсбергер. На почетната стълбичка се качи и Жизин (+0.22 секунди). Шифрин беше с 27 стотни по-бавна от победителката и остана извън призовата тройка.

С този успех словачката увеличи преднината си както на върха в генералното класиране за големия кристален глобус, така и в подреждането за дисциплината. В генералното класиране тя има 615 точки – 128 пред Жизин. Шифрин е трета с актив от 385 точки. В класирането за слалома Влъхова има 350 точки, а след нея се подреждат Жизин (285) и Лайнсбергер (280).

Следващите стартове от календара при жените са в Санкт Антон, Австрия. На 9 януари ще има спускане, на следващия ден – Супер-Г. На 12 януари във Флахау, Австрия ще се проведе следващия старт в слалома.

- реклама -