Владимир Николов

Владо Николов стана генерален секретар на федерацията

Президентът на Българска федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров обяви официално, че генерален секретар на централата става доскорошният капитан на националния ни отбор Владо Николов. Директор на единната Национална волейболна лига (мъже и жени) пък ще бъде Евгени Иванов.

Вече няма да го има това разделение на НВЛ на мъже и жени. Само така може да се преследва единна политика за шампионатите у нас и ще благоприятства за привличане на спонсори. Разбира се това не означава непременно, че ще има един генерален спонсор. Може и да са два различни за мъжете и жените. Тепърва ще коментираме тези неща“, заяви за официалния сайт на централата Евгени Иванов. 

В същото време Лазаров открои три големи успеха за българския волейбол в отчета си за 2015 г. пред Общото събрание на федерацията, което се проведе в Казанлък.

На първо място за изминалия период бе посочена отличната организация на европейското първенство за мъже 2015 в България и Италия, на което тимът ни се класира на 4-то място. Благодарение на успешното домакинство, страната ни получи право да бъде съорганизатор отново с Италия на друг престижен форум – Мондиала през 2018 г. На трето място като голям успех бе посочен стартирането на новия проект на БФВ за развитието на подрастващите – Скаут лигата по волейбол на България.

- реклама -