Владимир Николов

Владо Николов: Марте, Пламен остава селекционер

Бившият капитан на националния ни отбор Владимир Николов отговори на атаките срещу него и селекционера на тима Пламен Константинов. Двамата бяха обвинени от президента на ВК Люлин Деян Нинов, че пречат на българския волейбол.

Появиха се нападки, че аз и Пламен сме най-големия проблем на българския волейбол, че аз съм бил най-бутаният волейболист, който България е имала, включително писания, че съм лъжец и крадец. Не искам да влизам в обяснения или оправдания, само ще кажа едно официално становище на БФВ, че ако с бутане се печелеха медали, титли и се побеждаваше, ей тия всички момчета, които виждате, ще ги бутам и ще ги бутам до олимпийски шампиони, ако толкова лесно ставаше“, каза Владо Николов в интервю за Нова телевизия.

Николов се обърна и директно към друг бивш треньор на националния ни отбор – Мартин Стоев, който според него клати стола на Константинов. „Марте, не се притеснявай, Пламен остава треньор на националния отбор до световното през 2018-та година, аз нямам никакви амбиции към мъжкия национален отбор, а на теб, ако ти се работи в младежкия национален отбор, от септември е с вакантно място, на теб ако ти се работи, заповядай. Сега, ако имаш въпроси по други теми, давай„, коментира още Владо Николов.

Самият Константинов пък в началото на седмицата заяви, че ще съди Деян Нинов за изказванията по негов адрес.

- реклама -