Каролев, Пирогов
сн. БГНЕС

Владо Каролев вече е в „Пирогов“, животът му продължава да бъде в опасност – ВИДЕО

Икономистът Владимир Каролев продължава да е в тежко състояние със сериозен риск за живота. Той вече се намира в „Пирогов“, където бе приет от шефа на здравното заведение.

Предстоят допълнителни изследвания. Ядрено-магнитен резонанс трябва да бъде направен на мозъка и на гръбначния стълб и вече лечение, заяви директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов.

„По принцип с господин Каролев ние сме близки приятели, даже лично аз съм участвал в няколко негови такива травматични премеждия свързани със сноуборд и ски, и все пак бях ангажирам и лично, защото неговите приятели ми се обадиха още сутринта“, добави Балтов.

Травмите на Каролев са тежки и има сериозен риск за живота му. Той е с черепно-мозъчна травма. Има и гръдна травма, както и фрактура на глезена. В момента е в медикаментозна кома, съобщи по-рано днес здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов. Той пристигна спешно в Разлог за да организира транспортирането на известния икономист.

Каролев, Ангелов, Балтов

Според медиците много рано е да се прогнозира как ще се развие черепно-мозъчната травма.

Владимир Каролев изчезна след спускане под връх Тодорка. В издирването му се включи целият наличен състав на Планинската спасителна служба в Банско, а издирвателната акция продължи 12 часа. В неделя преди обяд Каролев предава на живо от Пирин и оповестява плановете си. Около 14 ч. приятели го търсят по телефона, но той е изключен. Четири часа по-късно подават сигнал.

Спасителите тръгват към зона, за която знаят, че няма обхват. След полунощ го откриват.

 

 

- реклама -