Театър 199

Владо Карамазов, Стефка Яронова и Стефан Вълдобрев със свои отпечатъци за годишнината на Театър 199

Театър 199 отбелязва днес своята 55-та годишнина.

На рождения ден на театъра за камерни постановки, своите отпечатъци и послания към зрителите оставиха Владимир Карамазов, Стефка Янорова и Стефан Вълдобрев.

Владимир Карамазов дълги години играе в спектакъла „Рибарят и неговата душа“, Стефан Вълдобрев – в спектаклите „Малка пиеса за детска стая“, „Приятнострашно“ и „Хората от Оз“, а Янорова – в „Брудершафт“, „Театър, любов моя!“ и „Сарабанда“.

Новите попълнения в Стената на славата ще бъдат монтирани и открити преди следващата планирана премиера в театъра – „Фернандо Крап ми е написал това писмо“ от Танкред Дорст, която поставя Иван Урумов.

Карамазов, Яронова, Вълдобрев

Художественото оформление и изработката на паната е дело на Момчил Симеонов, а авторските шаржове на актьорите отново са на карикатуриста Ивайло Нинов.

Стената на славата е създадена преди 25 години, като на нея до този момент са поставени 51 пана на 53 актьори. Днес, когато се навършват 55 години от първата премиера на „Театър 199“, се възобновяват и представленията в театъра, като програмата започва с моноспектакъла на Ива Тодорова – „Приятно ми е, Ива!“. Видео – Красимир Михайлов. Монтаж – Емил Граничаров.

На 12 юни 1965 г. е първата премиера на Театър 199 – „Майка земя“ от Чингиз Айтматов, режисьор – Стефка Прохаскова, с участието на Иванка Димитрова, Цветана Енева и Стойчо Мазгалов.

За изминалите 55 лета на сцената на Театър 199 излизат над 550 актьори в 295 премиерни постановки. Стената на славата в пространството пред театъра навършва 25 години. На нея са поставени 51 пана на 53 обичани актьори.
Oт 199 на 169 са намалени местата в салона на театъра след два ремонта за по-голямо удобство за зрителите.

 

- реклама -