Горанов

Владислав Горанов: Работим върху пакет от мерки и за след извънредното положение

„Работим и върху пакет от мерки, който ще трябва да работи и след преминаването на извънредното положение. И в момента министър Сачева ме очаква, за да продължим с мерки към най-засегнатите бизнеси.“ Това каза министърът на финансите Владислав Горанов пред журналисти в парламента.

Мярката „60/40“ така, както е съставена, дава възможност на всички, които преценят, че искат да се включат да го направят. Дотук мярката е дала резултат и 101 хил. души са запазили своята заетост, коментира Горанов.

16 500 служители на МВР, които са на първа линия, ще получават 650 лв. към заплатата си.

„Парите ще бъдат изплатени към възнагражденията за този месец, това знам от министър Маринов. За следващия месец ще се вземе ново решение.“, уточни Горанов.

На друг журналистически въпрос дали може да се направи публичният регистър, за който призова президентът Румен Радев, Горанов коментира:

„Сигурен съм, че в Министерство на здравеопазването сметката за дарения се води коректно, тя е открита в БНБ и всяка една транзакция по нея би могла да бъде проследена. В този смисъл разходите по държавния бюджет се отчитат по начин, по който е предвидено в законодателството и те са достатъчно публични. Всеки лев има отчет – и в Сметната палата, представят се отчети в Народното събрание. Не знам как си го представят радетелите на подобна мярка, но и по настоящем на сайта на Министерство на финансите може да откриете информация за всички плащания в СРЕБРА ден по ден.“

Горанов подчерта, че работата му е да направи така, че всички системи да работят и по време на извънредното положение, и след това.

- реклама -