Владислав Горанов

Владислав Горанов: Апартаментът, в който живея, не е на Домусчиев, а на мой роднина

„Нямам никакви притеснения за проверката. Не смятам, че съм извършил нещо незаконно“. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по повод стартиралата срещу него проверка, провокирана от сигнал, че той ползва без да плаща наем луксозен апартамент, предоставен му от бизнесмен.

„Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, при положение, че има някакви подозрения за нещо нередно“, смята Горанов.

Той подчерта, че сам е декларирал ползването на имота в имуществената си декларация през месец април, защото е с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси

„Твърдо заявявам, че този имот няма нищо общо с фамилия Домусчиеви, с техния бизнес или с техните собствености. Този апартамент ми е предоставен през 2012 г. за безвъзмездно ползване от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен. Ще спра дотук, позволете ми и аз да запазя някакво лично пространство“, допълни още финансовият министър.

Той заяви готовност да предостави цялата информация на КПКОНПИ, на която днес главния прокурор обяви, че е възложил случая.

На въпрос дали се търси политическа интрига, Горанов отговори: „Не мога да предположа. В политиката това го има…“

- реклама -