сн. Фейсбук

Владина Цекова: К19 е голяма гад. И това ще мине. Лекари благодаря!

Владина Цекова  e експерт връзки с обществеността, телевизионен продуцент и маркетинг специалист. Определя себе си като „неизлечим пътешетвеник“.  Лидер на мнение в социалните мрежи. Публикуваме текста й без редакторска намеса:

Относно вируса, заразата, вярата, невярата и безхаберието.

Много мрънкане и много разсъждения. Най-простото нещо – носенето на маска и спазване на дистанция ние го превърнахме в големи дебати. Нито тежи маската, нито е хомот или скафандър върху главата. Където трябва се слага и толкоз. Много приказки се изприказваха, много глупости с възторжен тон чух.

Да, тежи ми, че не мога да прегърна и целуна близки и приятели, сина ми, брат ми, майка ми. Тежи ми, че не мога да покажа усмивката си, както и да видя усмивките на хората, но това е положението. Адаптираме се към новите условия и толкоз. Големи разсъждения, големи дебати. От това, че корона вирус няма, до това, че нарочно ни слагали маски да ни подчиняват. За конспиративтите теории въобще не ми се разсъждава, че е смешно. За чипирането също. Както вече казах – глупотевините край нямат.

Спазване на указанията, Дисциплина, Дезинфекция, Хигиена и по-често миене на ръцете, често хигиенизиране у дома с дезинфектанти, маски където е указано, НЕздрависване, НЕпосещение на места с много народ на едно място и Отговорност към другите и към себе си, защото заразените не спират да се увеличават.

И това ще мине. Радвайте се, че не ни е отнесло цунами, че не са ни затрупани къщите след голямо земетресение, че не са ни отнесли урагани, защото тогава и маските не спасяват. Дано ме разбрахте. Едно цунами или внезапно силно земетресение няма да даде възможност никому да мисли, камо ли да разсъждава. Сега имаме тази възможност да мислим с главите си, да проявяваме разум и воля и да се смирим, загърбвайки егото.

Бъдете здрави. Аз съм у дома и вървя към оздравяване. Не ми иде нито да мрънкам, нито да изнасям лекции колко ми се ограничава свободата. Каквото такова. Ще преживеем и това. Само знайте, че Ковид въобще не е обикновен грип. Чух се и с други хора в моето състояние и всички до един казват това.

Лекари, благодаря. Медици, дано хората съумеят да се поставят на ваше място и дано разберем, че навсякъде, във всяка страна по света здравната система се задъхва и отговорността към вас е добре да е най-голяма, защото ако ви няма, кой ще ни лекува? Дошло е. Гад голяма е корона вируса. Пазете се и Бог да е с нас!

 

 

 

- реклама -