Путин
сн. БГНЕС

Владимир Путин разпореди: Да започне масова ваксинация на всички руснаци

Владимир Путин разпореди да се премине към масова ваксинация на всички руснаци срещу COVID-19, съобщи РИА Новости. Имунизация започна в Русия в началото на декември с руската ваксина „Спутник V”.

ваксина Спутник, Русия
сн. БГНЕС

„Трябва да преминем от мащабна към масова ваксинация и ви моля да имате предвид това и да подготвите подходящата инфраструктура“, каза Путин днес на среща с членове на руското правителство. Той добави, че домашната ваксина не изисква никакви необичайни условия за транспортиране, така че масовата ваксинация на цялото население може да започне от следващата седмица.

Според руските медии общо в Русия заразените с коронавирус от началото на пандемията са 3 471 053 души, за последното денонощие с положителни проби са отчетени 22 850 пациенти. Починалите с COVID-19 в страната са 62 462 души, според данните на американския университет „Джонс Хопкинс“.

Спутник
сн. БГНЕС

Вицепремиерът Татяна Голикова увери, че властите са готови да изпълнят съответната инструкция от 18 януари.

Хората на възраст над 18 години могат да бъдат ваксинирани, ако нямат хронични заболявания от списъка с противопоказания, а също и ако не са имали остри вирусни дихателни заболявания през последните 30 дни.

Първи бяха ваксинирани хора от основните рискови групи: лекари, учители, социални работници.

- реклама -