Влади Ампов – Графа: Първото място в състезанието не е достатъчно за успешна кариера

За трета поредна година Влади Ампов – Графа сяда на треньорския стол в най-гледаното музикално шоу у нас „Гласът на България”. В предишните две издания на предаването  в отбора на Графа бяха някои от най-атрактивните и запомнящи се участници. Риалити форматът тръгва по bTV на 24 февруари и ще се излъчва всяка неделя от 20 ч.

Какви са очакванията на Графа и има ли стратегия за спечелване на короната тази година  – вижте в специалното интервю за Flashnews.

Това за Вас е третият сезон в „Гласът на България“. С какви очаквания се впускате в търсенето на новия глас на България?

Със сигурност тръпката не намалява, дори напротив. Това е изключително динамичен формат, в който по всяко едно време са възможни изненади. Този сезон напрежението е още по-голямо заради новите правила. Ще имаме т.нар. блок бутони, с които ще можем   да възпрепятстваме борбата на друг треньор за участник, който той много харесва, но и ние искаме в отбора си. Това са стратегически бутони, с които мога да обърквам плановете на своите опоненти – другите треньори.

Битката за таланти ще бъде още по-ожесточена и във втория етап от шоуто – вокалните двубои, когато ние ще имаме право само на една кражба на участник от друг отбор. Шоуто ще изненада и с изцяло нов етап в състезанието – Нокаути. Те ще ни позволят да изберем тримата най-добри участници, с които да влезем във финалната битка за голямата награда на концертите на живо.

Камелия сподели в интервю пред Flashnews, че е готова на женски съюз с Михаела Филева, за да бъде победата в една от тях. Възможен ли е ответен мъжки съюз в журито?

Проблемът е, че сме много близки приятели. Но  в играта ставаме истински конкуренти. Разбира се, всички се борим за победата. Определено ние с Иван сме много задружни. И много се палим, защото спортната злоба не ни пуска по време на формата. Но в крайна сметка победата е най-важна за самите участници.

Като споменахте победата, тя вече два пъти ви се изплъзва. Какво не достигна на вашите участници, на които публиката отреди 3-тото място в последните два сезона?

Аз не ги деля по този начин участниците. Не е толкова важно на кое място във финала ще завършат. Първото място никога не е гаранция за успешна кариера. Добър пример за това е Деница Караславова, която отпадна на крачки преди концертите на живо. Сега доста добре й се развиват нещата като солов изпълнител и е част от лейбъла ни с Мадалена Сотирова – Монте Мюзик. Същото важи и за  Рафаел Пашамов.

Не е важно само на кое място завършваш състезанието в „Гласът на България“, а че получаваш огромна  популярност, която е нужна за старта на една музикална кариера.

Не мисля, че нещо не им е достигнало на изпълнителите в моя отбор, просто конкуренцията е много голяма. А в крайна сметка, публиката избира победителя. Това е и борбата между нас – да вземем най-доброто. Но понякога това е избор на самите участници и колкото и да искаме – те отиват в отбора, в който са си решили.

Какъв изпълнител търси младата аудитория?

Това което ми направи впечатление е, че миналата година имаше доста изпълнители с алтернативно звучене. Всъщност Ния Петрова е с доста алтернативен глас, подгласничката й Вики също. Рафаел, който остана трети, също е алтернативен поп-рок вокал. Това са млади хора, които не  срещаме толкова често в музикалните  формати. Виждаме, че много млади хора се кефят на по-различната музика, а не само на  пластмасовия мейнстрийм.

Тримата с Любо Киров и Орлин Павлов направихте втора обща песен, 8 години след успеха на „Заедно“. Кое провокира новия ви проект „Приятели завинаги“?

„Заедно“ беше песен, по която много хора се запалиха. Голяма чест е за нас, че тя влезе и в учебниците по музика. Не сме си и мислили, че наша песен ще се учи от поколения. Всъщност 8 г. по-късно решихме, че е време да направим нещо заедно. Провокира ни приятелството. Което е голяма рядкост в шоубизнеса.

Подарихте песента на УНИЦЕФ по повод 30-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето. Какво послание отправяте към най-малките си фенове?

Всички сме свидетели през последните години на насилието, на което са подложени деца не само у нас, но и по целия свят. В крайна сметка, хората вярвайки в себе си могат да продължат напред. Колкото и банално да звучи – в живота се случва точно така. Всяко дете трябва да повярва в себе си и в силата на истинското приятелство. Това беше и причината да я подарим на УНИЦЕФ – с такива добри послания се помага срещу агресията.

Като добър приятел ще помагате ли на Орлин Павлов със съвети за отглеждане на първородната му дъщеря Елизабет?

Оставям го да се окопити малко. Бих казал, че първия месец бащата не знае къде е. Но в един момент ще започна да му давам бащински съвети за Елизабет. Някои неща съм ги позабравил, но ще си ги припомним заедно.

 

 

- реклама -