Вижте зоните за сигурност, организациите на движение и КПП за събитията с папа Франциск

Първото основно събитие с участието на папа Франциск ще бъде на 5 май от 13 часа на пл. „Свети Александър Невски“. Там той ще произнесе неделната молитва „Царице небесна“. Ето схемата със зоните за сигурност около катедралния храм и контролно-пропускателните пунктове за желаещите да присъстват на молитвата.

В 16:45 ч. на площад „Княз Александър Първи“ в София папа Франциск ще отслужи света литургия. И тук има зони за сигурност и специални пунктове за преминаване на задължителни проверки на гражданите.

Ето и местата, които са забранени за преминаване и паркиране на автомобили в София по време на Апостолическото посещение на папа Франциск в периода 05.05. – 07.05.2019 година.

На 6 май папа Франциск ще бъде в гр. Раковски. Жители и гости на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово“. Началото е от 11:15 ч. Ето зоните за сигуронст около храма и контролно-пропускателни пунктове за граждани.

Преди и след посещението на папа Франциск в гр. Раковски за кратко ще бъде спирано движението по АМ „Тракия“. От полицията ще пренасочват автомобилите по алтернативен маршрут.

На 6 май от 18:15 ч. на площад „Независимост“ в София ще се състои събитие за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България. Отново има организация за желаещите да присъстват на молитвата.

Ограничения ще има и в района на летище „София“.

Всички желаещи да присъстват на събитията с папа Франциск трябва да се съобразят с ограниченията и правилата за достъп. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. Всички пунктове ще бъдат отваряни 3 часа преди началото на всяко събитие.

- реклама -