Christian Louboutin

Вижте защо обувките на Christian Louboutin са с червени подметки

Чифт убийствени обувки на Christian Louboutin със сигурност е в списъка с желанията на всяка модерна жена. С високите си до небесата токчета и емблематичната червена подметка, обувките на френския дизайнер са се превърнали в символ на сексапил и моден лукс.

Защо обаче всички модели имат червена подметка?

В наскоро публикувана книга, Christian Louboutin разкрива, че всъщност инспирацията за това идва от червения лак за нокти. Дизайнерът забелязал преди години ярките нокти на една от асистентките си и цвета му се сторил ужасно секси. Той откраднал шишенцето й с лак и тайно боядисал в червено подметките на чифт обувки от колекцията си.

Резултатът му харесал толкова много, че той незабавно решил да превърне това в своя запазена марка. И мисленето му се оказало вярно – незабавно след като лансирал обувки с ярко червени подметки те станали хит сред нежния пол и му донесли световна слава.

Разбира се днес Louboutin не ползва лак за нокти, но за да възвеличае своята инспирация, преди няколко години марката лансира „Rouge Louboutin“ – своя линия лакове. Първият цвят от колекцията разбира се беше ярко червен. А, след това се появиха и червила в същата страстна гама.

- реклама -