Вижте защо Иванка Тръмп си спечели подигравки в социалните мрежи

Иванка Тръмп – дъщеря и официален съветник на президента на САЩ Доналд Тръмп, стана обект на подигравки в социалните мрежи след публикуването на видеоклип, в който тя се опитва да се намеси разговор между няколко световни лидери на срещата на Г-20.

Хаштагът #UnwantedIvanka (НежеланаИванка) се появи в Twitter след публикуването през уикенда в Instagram на видеоматериал, заснет по време на форума на Г-20 в Япония. На него се вижда как 37-годишната жена се опитва да се намеси в неформален разговор между британската министър-председателка Тереза Мей, канадския премиер Джъстин Трюдо, френския президент Еманюел Макрон и ръководителката на МВФ Кристин Лагард, която изглежда величествено пренебрегва „първата дъщеря“.

„Това може да изглежда шокиращо за някои, но да бъдеш „дъщеря на…“ не е професионална квалификация“, реагира младата демократка от американската Камара на представителите Александра Окасио-Кортес.

В мрежата дори се появи хаштаг #UnwantedIvanka (нежеланата Иванка), както и
редица колажи, осмиващи дъщерята на Доналд Тръмп.

Иванка Тръмп има официален статут на съветничка на своя баща президент. Тя редовно присъстваше, заедно със съпруга си Джаред Къшнър, в най-близкото обкръжение на президента Тръмп на форума на Г-20 в Осака. Беше с баща си и по време на историческата му среща с лидера на КНДР Ким Чен-ун в демилитаризираната зона между двете Кореи.

Съпрузите Тръмп-Къшнър редовно пътуват с милиардера републиканец, който се вслушва в казаното от тях. Къшнър е натоварен с тежката задача да изработи мирен план за разрешаване на израелско-палестинския конфликт.

- реклама -