Зимбабве

Вижте в какъв лукс се къпят богатите деца на Зимбабве

Скъпи коли, частни самолети, дизайнерски дрехи, бижута за стотици хиляди долари и екзотични воаяжи.

Така изглежда животът на богатите наследници от Зимбабве, чиято държава от години е сочена като една от най-бедните в света, с огромна инфлация и гладуващо население.

През последните 10 дни в страната има политически трус, който свали от власт 91-годишния президент Робърт Мугабе, който бе едноличен управник на Зимбабве почти 40 години. Той и неговия приближен кръг се къпят в разкош, а децата им не се свенят да демонстрират из социалните мрежи новите си придобивки и да се поливат с най-скъпото шампанско в света.

Ето как живеят най-богатите деца на Зимбабве

Разбира се, каймакът на висшето общество на бедната африканска държава държат наследниците на Мугабе – синовете му Робърт Младши на 24 години и Чатунга на 20. Първият си купи наскоро два нови Ролс Ройса.

Чатунга пък, който учи архитектура в Дубай се появи на първия си учебен ден с Батмобил. Двамата са добре познати фигури в нощния живот на Кейптаун, където пазаруват от луксозни бутици и пият шампанско за десетки хиляди долари.

Президентските синове обичат да пътуват и го правят луксозно – наскоро двамата се показаха в частен самолет, чиито интериор е изцяло облицован в злато.

Чатунга пък премина всякакви граници, като пусна в Снапчата си снимка на новия си часовник, на която написа: „60 хиляди долара на китката ми, когато татенцето ти управлява цяла държава, знаеш как е!“

Добре си живее и зетя на Мугабе – Симба Чикоре женен за единствената дъщеря на президента Бона.

До преди два дни той беше президент на държавната авиокомпания на Зимбабве, но подаде оставка след свалянето на тъста му.

В Зимбабве си имат своите сестри Кардашиян

Близначките Ванеса и Мишел са дъщери на местния политик и влиятелен бизнесмен на недвижимо имущество Филип Чиронга. Освен това бащата, чието състояние възлиза на около 300 млн. долара е братовчед на Мугабе.

Зимбабвийските сестри Кардашиян са известни с любовта си към скъпите кожени палта, дизайнерските чанти и обувки. Както може да се досетите, двете разполагат и със солиден автопарк с луксозни возила.

Бащата на Сидни Химбара младши пък е един от най-богатите хора в Зимбабве. На него се дадени всички големи инфраструктурни проекти в страната.

Сидни редовно публикува в Инстаграм снимки от своите екскурзии и невъобразимо скъпи коли. Наскоро той се похвали с нови гуменки от алигаторска кожа на Guiseppe Zanotti за 14 хиляди долара и златен револвер, който изстрелва червила вместо куршуми.

Да си свещеник в Зимабве е доста доходоносен бизнес

Или поне такъв е случаят с Уеберт Ейнджъл, който се представя за жив пророк. Той е президент на компанията The Billion Group и самопровъзгласил се кръстник на Движението на пророците.

В живота му обаче нищо не е скромно и смирено – наскоро Ейнджъл показа новото си Ламборджини и прати послание към вярващите: „Парите са интелектуална собственост, те не се радват на компанията на глупаци„.

33-годишният бизнесмен Джиниъс Кадунгуре също е сред богаташите на Зимбабве, които си умират да излагат на показ лъскавия си лайф стайл. За последния си рожден ден, той е похарчил 32 хиляди долара за да заведе приятелите си на парти в Ботсвана. Всички са били облечени в бяло, а той пръснал други 20 хиляди за да не липсва нищо на веселбата. Често публикува снимки на любимите си Поршета и Бентлита, които красят личния му гараж.

Холивуд би се изчервил пред автопарка на друг богат африкански наследник – Франк Буянга – най-евтината му кола е Ролс Ройс за 350 хиляди долара. Запитан веднъж в телевизионно интервю колко автомобила притежава, той отговаря: „Как бих могъл да зная точния им брой, като не ги броя…“. Буянга е най-младия милионер в Зимбабве.

Във врата му обаче диша 37-годишния Уикнел Чивайо, който държи да го наричат Сър Чивайо.

Богатият наследник има завиден вкус към лукса – притежава няколко имота в столицата Хараре, но и на други скъпи места по света. Всъщност споделя, че не обича много да стои в Зимбабве, защото там хората са бедни.

Затова предпочита да прекарва времето си в САЩ, където лесно може да си купи последните дизайнерски модели автомобили и дрехи.

- реклама -