Вижте уникален музей насред океана (СНИМКИ, ВИДЕО)

Наскоро художникът Джейсън де Кайрес Тейлър представи своя скулптурен коралов проект Coralarium, който е посветен на опазването на морската екосистема на океаните. Този полупотопен музей се намира в Малдивския атол Шавиани, недалеч от Сиру Фен Фуши, близо до плажа в луксозния курорт Фейрмонт.

Инсталацията Coralarium представлява куб от неръждаема стомана и бетон с височина шест метра и с тегло 20 тона. Проектиран е да устои на солената вода и с много големи отвори с различни размери, за да позволи преминаването на течения, риба и всички морски същества, които бавно ще създават естественото си местообитание във времето.

Има общо 14 скулптури. Те представляват човешки образи на местни жители на Малдивите.

Всеки знае, че Малдивските острови влизат в топ 10 на курортите за невероятна почивка, така че мястото на музея на кораловите скулптури въобще не е случайно.

Около 200 различни фрагмента от корали са разположени около музея, който скоро ще се превърне в нова процъфтяваща коралова екосистема. Гостите имат честта да разгледат кораловите образувания по време на кратки екскурзии, провеждани от морски биолози.

Художникът и скулпторът Джейсън Тейлър винаги е бил ангажиран в опазването на околната среда, създавайки няколко подводни инсталации, сред които е и подводният музей Мексико.

- реклама -