трик

Вижте този лесен трик, който ще Ви помогне да заспивате за по-малко от минута

След тежък работен ден желанието на всеки от нас е да се отдаде на съня за дълга и ползотворна почивка. Фактори като стреса обаче може да доведат до безсънни нощи.

Разбира се, лекарствата за сън винаги биха помогнали да заспите, но имат неблагоприятни странични ефекти, така че най-добре е да не прибягвате към тях.

Рядка практика в западната медицина са холистичните дихателни техники. Те се използват предимно за облекчаване на стреса и безпокойството, но помагат и при проблеми със съня.

трик

Една конкретна техника може да помогне за по-лесно заспиване за по-малко от 60 секунди. Нарича се „4-7-8“. Упражнението дори е подкрепено от д-р Андрю Уейл. Ето какви са стъпките:

  • Поставете езика си върху небцето плътно до горните зъби и го дръжте така до края на упражнението.
  • След това издишайте през устата и не се притеснявайте да го направите звучно.
  • Затворете устата и бавно вдишайте през носа. Пребройте до 4.
  • Когато стигнете до 4, задръжте дъха си и започнете да броите отначало, този път до 7.
  • Издишайте, броейки от 1 до 8.
  • Повторете упражнението още 3 пъти.

трик

Науката, която се крие зад това упражнение, е, че то позволява на човек да получава повече кислород, когато вдишва през носа, а вдишаният кислород преминава през кръвта по-лесно, докато задържате дъха си.

След това, когато издишвате, в белите дробове се освобождава повече въглероден диоксид и след 4 повторения на цикъла, ще се чувствате облекчени и значително по-спокойни.

Източник: Independent

- реклама -