Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев
Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев си купува само луксозни часовници

Вижте скъпите часовници на политиците

Ето какви часовници носят родните политици – оказва се повечето от тях залагат на швейцарската точност и изискания вкус, дори на по-висока цена.

Оказва се, че ако си министър имаш не само повече отговорности, но носиш и по-евтини часовници. При депутатите това правило невинаги важи, информира БГНЕС.

Финансовият министър Владислав Горанов харесва „умни“ часовници, но залага на швейцарската механика. Все пак той е финансист и знае предимствата на Швейцария. Неговият швейцарски часовник е Ulysse Nardin и струва малко под 6 хиляди долара.

Финансовият министър Владислав Горанов
Финансовият министър Владислав Горанов е заложил на швейцарската точност

Министърът на здравеопазването Петър Москов изглежда много харесва образа на д-р Хаус. Първо не се интересува много от мнението на другите, по подобие на известния телевизионен герой, освен това носи и кварцовия часовник Dr House, който струва 239 долара.

Здравният министър Петър Москов
Здравният министър д-р Петър Москов с часовника на д-р Хаус

Почитател на луксозните часовници е и министърът на икономиката Божидар Лукарски. Фоторепортери са успели да го заснемат с доста разнообразни часовници на заседанията на Министерския съвет. Неговите часовници са всякакви – кварцови и автоматични, но предимно швейцарски. В колекцията на Лукарски има часовник Maurice Lacroix за над 1 700 лева, Raymond Weil за над 1 000 лева и Zenith за над 9 000 лева.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски
Министърът на икономиката Божидар Лукарски избира различни часовници, но винаги от швейцарски произход

Правосъдният министър Екатерина Захариева е избрала елитната марка за спортни часовници Tag Heuer модел Formula 1 на цена около 5 000 лева.

Министърът на правосъдието Екатерина Захариева
Министърът на правосъдието Екатерина Захариева е избрала спортно-елегантен модел

Външният министър Даниел Митов няма нищо общо с аферата Драйфус, но носи часовник марка Dreyfuss & Co, който струва 1 600 лева.

Министърът на външните работи Даниел Митов
Външният министър Даниел Митов е заложил на проверения класически дизайн

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева обича стила и елегантността и залага на класиката Raymond Weil. Нейният часовник струва между 1 500 и 2 000 лева.

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева със стилен часовник над червения конец

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов залага на класиката – механичен часовник Omega De Ville, който струва под 1 000 долара. Към часовника обаче Цветанов добавя скъпи ръкавели и монограм с инициалите му, които са характерни за неговите ризи.

Цветан Цветанов от ГЕРБ
Цветан Цветанов от ГЕРБ съчетава часовника със скъпи ръкавели, а ризите му са с избродирани инициали

Румен Петков от АБВ се е спрял на класически часовник Maurice Lacroix. Часовникът му струва около 4 000 долара.

Румен Петков от АБВ
Румен Петков от АБВ с класически модел с кожена каишка

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов залага на любовта си към всичко руско и при избора на аксесоари. Часовникът му е марка Poljot от серията, посветена на руските президенти. На него се вижда огромен герб на Руската федерация и носи името „Президент“, а цената му е около 1 000 лева.

Атанас Мерджанов от БСП
Атанас Мерджанов от БСП с часовник от специална серия, посветена на руските президенти

Макар и млад, депутатът от БДЦ Мартин Иванов може да се похвали с един от най-скъпите часовници на родната политическа сцена. Иванов носи Audemars Piguet, модел Barrichello, за близо 49 000 долара.

Мартин Иванов от БДЦ
Мартин Иванов от БДЦ носи един от скъпите часовници на родната политическа сцена

Депутатът от ДПС Митхат Метин се е украсил със стилен швейцарски часовник IWC модел Portuguese Perpetual Calendar Gold, който струва между 20 000 и 30 000 долара.

Депутатът от ДПС Митхат Метин
Депутатът от ДПС Митхат Метин със стилен швейцарски часовник

Строителният предприемач от Червен бряг и настоящ депутат от ГЕРБ Пламен Тачев е един от последователите на елегантните и скъпи швейцарски часовници. Един от моделите, с които разполага е Audemars Piguet модел Diver Royal, който струва между 12 000 и 20 000 долара. Друг негов часовник марка Hublot, модел Big Bang Rose Gold струва 17 000 долара. Трети от часовниците му марка De Grisogono, модел Instrumento Doppio Tre, който е с два циферблата и струва около 9 000 долара.

Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев
Депутатът от ГЕРБ Пламен Тачев си купува държи приза за най-много луксозни часовници

Кирил Добрев от БСП носи елегантен Zenith, модел El Premiero Chronomaster, чиято цена е около 10 000 долара.

Кирил Добрев от БСП
Кирил Добрев от БСП с елегантен Zenith и отново с червен конец

Председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров залага на военните часовници марка Panerai Luminor Marina, който струва малко под 10 000 лв.

Ясен Тодоров от ВСС
Ясен Тодоров от ВСС залага на военните часовници

Областният управител на София от Реформаторския блок Веселин Пенев е заложил на часовник Cartier, който обаче се намира единствено в китайския сайт AliExpress на цена от 200 долара и по всяка вероятност е реплика. Ако обаче часовникът е оригинален, би струвал няколко хиляди долара.

Областният управител на София Веселин Пенев
Областният управител на София Веселин Пенев може би носи реплика, а не оригинал

Източник: БГНЕС

- реклама -