Вижте рибата с прозрачна глава

Най-невероятната риба на планетата се нарича Barreleye. Странната твар с прозрачна глава бе изчезнала през 2004 година – тогава запоследно са го видели изследователи.

Учените заключиха, че видът Barreleye вече е изчезнал, но ето че отново се появи. Рибата трудно може да бъде видяна, тъй като обитава само най-дълбоките води, пишат от razkritia.com

Тя е дълга около 15 см, а прозрачната й глава, през която се виждат вътрешностите й, наистина е стряскаща.

Наричат я още Призрачната риба.

Очите на Barreleye обаче са най-зловещи. Тя може да ги завърта навътре, като по този начин вижда главата си. Учените обясняват това с дълбочината на водите, които обитава, и затруднената видимост. По този начин Barreleye може да вижда не само пред себе си, но и какво има над нея, отстрани и дори зад нея.

Хищна е. Среща се в топлите води на Атлантика, в Тихия и Индийския океан.

Главата на рибата наподобява тази на делфин, но поради факта, че е прозрачна и пълна с течност, е много чувствителна на допир. Биологичната система е твърде крехка, което обяснява и защо са изчезващ вид. Всъщност всичките й органи са разположени в прозрачната част на главата.

Имайки предвид че океаните заемат 70% от планетата, а от тях едва 5% са изследвани, какви ли други тайнствени животни крие морското дъно…

- реклама -