Тръмп, Русия, Северна Корея, ядрена програма

Вижте кой си позволи публично да нарече Тръмп „идиот в обкръжение на клоуни“

В нова книга журналист нарича Тръмп „идиот в обкръжение на клоуни”

Списание „Ню Йорк мегъзин” публикува откъси от излизащата на 9 януари в САЩ книга на журналиста Майкъл Улф „Огън и ярост: В Белия дом на Тръмп”, в която има подробности от живота на американския лидер и отношението му към близките и подчинените му.

Улф цитира писмо на председателя на националния икономически съвет Гари Конън, в което той дава нелицеприятни оценки на президента и неговия екип. „По-лошо е отколкото може да си представите. Идиот в обкръжение на клоуни. Тръмп не чете нищо – нито едностранчиви доклади, нито кратки резюмета. Той приключва преговорите със световните лидери по средата, само защото се е изморил”, посочва Конън.

Един от най-близките съюзници на президента – медийния магнат Рупърт Мръдок след телефонен разговор с Тръмп за затягане на визовия режим с редица държави нарекъл държавния глава „шибан идиот”

Според Улф Тръмп казал на вече покойния бизнесмен Роджър Ейлс, че предизборната му кампания е надминала всички очаквания и че предполагаемо поражение ще бъде победа за него. Посочва се, че Мелания Тръмп „се обляла в сълзи, и то съвсем нерадостни” при мисълта за президентски мандат на мъжа й.

Авторът журналист пише, че Тръмп трябвало да успокоява съпругата си и да я уверява, че няма да бъде президент. Според текста, в изборната нощ, когато неочакваният обрат, че Тръмп може да победи, бил потвърден, Синът на Тръмп доверил на приятел, че баща му изглеждал все едно е видял призрак, а Мелания била цялата в сълзи. „В рамките на малко повече от час обърканият Тръмп се преобрази в невярващ Тръмп и накрая в ужасен Тръмп. Но предстоеше окончателното преобразяване: внезапно Доналд Тръмп стана човек, който вярваше, че заслужава да бъде и е напълно годен да бъде президент на САЩ”.

Журналистът твърди, че американският лидер се страхува да не го отровят, затова забранява на обслужващия персонал да докосва четката му за зъби и предпочита храна, поръчана от „Макдоналдс” Освен това, веднага след встъпването си в длъжност, Тръмп сложил в кабинета си в Белия дом три телевизора.

В книгата пише, че дъщерята на Тръмп Иванка искала да стане първата жена президент на САЩ

Заедно с мъжа си – съветникът на Тръмп Джаред Къшнър, тя решила да се включи в президентската администрация с надеждата, че това ще й помогне да застане един ден начело на държавата.

Белият дом категорично опроверга съдържанието на „Огън и ярост”. Прес секретарят на президента Сара Сандърс заяви, че текстът е пълен с фалшиви разкази на хора, които не са имали достъп или влияние в Белия дом. „Фактът, че тези хора са участвали в книгата, която може да бъде описана като таблоидно четиво боклук, показва, че тези хора отчаяно се мъчат да изглеждат значими”, каза Сандърс. Тя добави, че в книгата има неща, които са „напълно неверни”.

Представителката на първата дама Стефани Гришъм също опроверга съдържанието на книгата. „Тази книга очевидно ще се продава в отдел за преоценена художествена литература. Госпожа Тръмп подкрепи решението на съпруга си да се кандидатира за президент и дори го подтикваше да го направи. Тя беше сигурна, че той ще победи и много се радваше, когато той победи”, каза Гришъм.

Самият Тръмп също излезе с изявление, осъждащо коментара на Стив Банън, че „си е загубил ума”

Взел телефона след вечеря Тръмп одумва недостатъците и слабостта на всеки член на екипа си, пише в книгата. Банън не е лоялен (да не говорим, че е винаги изглежда ужасно). Началникът на кабинета Рейнс Прибъс е слаб (да не говорим, че е нисък – джудже). Къшнър нищо не върши. Говорителят на Белия дом Шон Спайсър е глупав (и също изглежда ужасно). Старши съветничката Калиан Конуей е ревла, а Джаред и Иванка въобще не е трябвало до идват във Вашингтон.

Според книгата Иванка вземала на подбив косата на баща си и разказвала, че прическата му се фиксира с лак след като от всички посоки я срешат нагоре и се оформи, а цветът й е резултат от употребата на продукта Just for Men, който колкото по-дълго стоял нанесен върху косата, толкова по-тъмен ставал цветът й. Но Тръмп нямал търпение и затова перчемът му бил оранжево рус. /АФП, РИА Новости

- реклама -