Иво Ивков, Левски
Снимка: кадър ЛевскиТВ

Вижте отчета на Левски перо по перо

Изпълнителният директор на Левски Иво Ивков даде отчет за финансовите движения в клуба. В официално изявление той разкри какви суми са постъпили от различните инициативи, както и за какво клубът е харчил въпросните средства.

„Левскари, обръщам се към вас за кратък отчет броени дни преди покриване на изискванията за лицензиране на клуба. Всеки ден се водеха преговори с кредитори за задълженията. Към момента сме готови да направим решителни стъпки за лицензирането на клуба. Това беше почти невъзможно към октомври миналата година, когато бяха вписани новите органи за управление на клуба. Поехме управлението с 4000 лева в касата и с 4 неплатени заплати. От няколко дни вече няма неплатена заплата, освен тази на Станимир Стоилов. Месеците януари и февруари минаха при раздялата на ненужни футболисти. Резултатите са отлични“, започна Ивков.

Левски още дължи пари за зимната подготовка

„Около 150 000 евро струваше зимната подготовка, като дължим още 20 хиляди от тях. Но това си струваше, защото имаме млад и боеспособен отбор, който радва привърженицитге. Едно от най-важните неща през изминалите дни бе реализирането на кампанията „Левски е вечен“, която стартира на 9 февруари. На 19 феврурари кампанията достигна своя връх. Тогава в клубната каса влязоха над 200 хиляди лева. Тогава заедно се поклонихме пред паметника на Апостола, а след това на мача показахме, че когато сме заедно, за нас няма лимити. Всеки понеделник и четвъртък побликуваме отчети за кампанията. Последният такъв отчет показва, че досега са събрани 893 666 лева. Повече от 1/3 от тях е от продажба на билети. Разходите в периода 9 февруари – 8 март. Те са на стойност – 1 188 667 лева и са както следва: заплати – 358 хиляди лева, споразумения с НАП – 35 хиляди лева, банкови таски – 3000 лева, разходи за ДЮШ – лагери и лекарства – около 30 хиляди лева, разходи за първия отбор – около 100 хиляди лева, разходи по стадиона – 43 хиляди лева, консумативи, ток, парно и др. – 45 хиляди лева, гориво и обслужване на автомобили – около 25 хиляди лева, стоки за магазина и консумативи за карти – 197 хиляди лева, разходи за мачове – 79 хиляди лева, разходи за реклама – около 10 хиляди лева, разходи по дела – 131 хиляди лева. Имаме и съдийски такси и други, но едно от сериозните пера са вноските по обезщетенията на г-н Хубчев и неговия щаб. За този период сумата е 97 500 лева“, каза още Ивков.

Ивков: Разходите надхвърлят приходите

После обаче той призна, че разходите продължават да надхвърлят приходите. „Дори в месеци като този разходите на клуба надхвърлят приходите. Клубът има и други собствени приходи – реклами, телевизионни права. Растат рекламодателите, които искат да са на нашия стадион. Това е благодарение на феновете и на начина на управление на клуба. Голяма роля изигра спонсорът ни „Палмс бет“. Сумата, постъпила в клуба по договори с „Палмс бет“, надвишава 2 милиона лева за периода от месец август 2021 до 28 февруари 2022 г.“, завърши той.

- реклама -