нарколаборатория, Горна Оряховица

Вижте огромната нарколаборатория, разбита в Горна Оряховица – СНИМКИ, ВИДЕО

Двама мъже са арестувани при разбиването на огромната нарколаборатория в Горна Оряховица.

Те са разследвани от Окръжната прокуратура във Велико Търнов за отглеждане на марихуана и държане на наркотични вещества с цел разпространение.

Нароклабораторията се е помещавала в бивш цех за разфасоване на месо.

Там са били обособени зали за отглеждане и зала за сушене на канабис. Помещенията са снабдени с капково напояване, модерна вентилационна и отоплителна система, осигуряваща денонощно постоянна температура и влажност. Открити са засети около 1000 растения от рода на конопа и е иззета зелена листна маса реагираща на марихуана с тегло 14 кг.

Двамата мъже са били задържани в момент на обгрижване на растенията. Това са 32-годишен столичанин, известен на полицията, и 30-годишен жител на Арабанаси.

Оранжерията е открита от служители на Районното управление на МВР в Горна Оряховица.

„Това е най-голямата оранжерия, установявана до момента на територията на областта„, коментира директорът на ОДМВР-В.Търново ст. комисар Димитър Машов. Той припомни, че само за тази седмица това е четвъртата успешна реализация по противодействия на престъпления, свързани с наркотиците, на територията на ОДМВР – В. Търново – канабисови растения бяха открити в Павликени, вчера в Бяла черква и с. Мусина.

Предстои привличане на лицата в качеството на обвиняеми, предявяване на обвинение по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК и задържането им за срок до 72ч, както и установяване и на други лица съпричастни към отглеждането и разпространението на наркотичните вещества.

Разследването продължава под ръководството на ВТОП.

- реклама -