коктейли

Вижте кои са най-скъпите коктейли в света

Лятото е сезонът на морето, почивките и… коктейлите 🙂

Вижте кои са най-скъпите коктейли в света според проучване на foodpandа.

Dazzle – 75 000 лв. 

Най-скъпият коктейл се казва Dazzle и струва 75 000 лева. Сервира се в Манчестър, на вторият етаж на известната верига английски магазини Harvey Nichols. Ако си го поръчате, сервитьорът ще ви го поднесе, придружен от бодигардове.

коктейли

Това е единственото място в света, където когато си поръчате пръстен, може да го направите под формата на коктейл.

Коктейлът Dazzle съдържа розово шампанско, ликьор от ягоди, лимони и 18 каратов пръстен от бяло злато, розов турмалин и диаманти. Сега разбирате защо струва 75 000 лева…

Martini on the Rock – 15 000 лева 

Martini on the Rock струва далеч по-малко – 15 000 лв. Сервира се само в Blue Bar в Ню Йорк. Това е и единственият коктейл в света, който трябва да си поръчаш поне 74 часа преди консумация.

коктейли

Съдържа водка, сух вермут и маслини. Но уникалното допълнение към него е 1.52-каратов диамант. Диамантът остава за вас, а кои са клиентите, опитали скъпото изкушение, се пази в тайна.

Diamond Cocktail – 6 000 лева

Diamond Cocktail е на стойност от 6 000 лева. В пиано бара на Sheraton Park Tower Hotel в Лондон обичат шампанското, но още повече обичат диамантите.

коктейли

Диамантеният коктейл е специалитет на ултраскъпото лондонското заведение и съдържа шампанско Charles Heidsieck Vintage 2001. Бутилка от това шампанско струва 1 750 долара.

Освен това коктелът съдържа 125-годишен рядък коняк Remy Martin Louis XIII и диамант по избор на клиента. Явно Лондон знае, че добрият коктейл може да задоволи сетивата и любовта към бижутата едновременно, коментират от foodpandа.

- реклама -