Вижте на какво са способни феновете на футбола (СНИМКИ)

За някои фенове подкрепата към националния отбор по футбол е от първостепенно значение. Но малцина са онези, които са готови да се впуснат в приключение в името на любовта към страната си и страстта към футбола.

За да подкрепи Саудитска Арабия в откриващия двубой на световното първенство по футбол, Фахд ал Яхия измина повече от 5145 км с колело от родния Рияд до Москва. Отборът му се изправи срещу домакина Русия и падна с 5 на 0.

„Принцът на област Рияд ми връчи националния флаг и го пренесох през целия път до Русия и посолството на Саудитска Арабия в Москва, където го предадох на посланика. Направих пътешествието, за да мога да подкрепя „зелените соколи“ на световното първенство“, каза пред сайта на ФИФА Ал Яхия.

По време на колоездачното си приключение той прекосява четири страни за 75 дни. Ал Яхия признава, че изпитанието е било тест за физическите му възможности, като в част от пътуването е имал проблеми с главата и гърба след инцидент с камион.

След пристигането си в Русия саудитецът първо посети базата на националите в Санкт Петербург. Там той се срещна с футболистите и президента на футболната федерация Адел Езат, който го приветства за „отдадеността, с която е преодолял всяка бариера в името на подкрепата за тима“.

Пенсионер с трактор и куче пътува за световното по футбол в Русия

Хюберт Вирт има две големи страсти — футболът и неговият стар трактор Lanz Buldog. Той го е припалил и потеглил към Русия и стигна там за откриването на световното първенство утре в Москва.

Пенсионерът е тръгнал на пътешествието от града си Форхайм още на 15 май. Тракторът му е производство 1939-а, с него е и другият му верен другар кучето Хекс.

Тракторът влачи и каравана във вид на огромна бъчва с надпис “Привет, Москва!”.

В прицепа има всичко за дългото пътуване, дори баня с душ и интернет.

Транспортното средство е доста бавничко – движи се с около 20 километра в час и за денонощие пенсионерът преминава около 100 километра. Той не бърза особено, пътува за удоволствие, запознава се с местните жители и се радва на природните красоти.

В трудовата биография на немския пенсинер фигурират 30 години работа като автомеханик в завод на Mercedes—Benz, а сега, когато се радва на заслужения си отдих, посвещава цялото си свободно време на трактора, кучето и пътешествията с тях.

- реклама -