дестинация
Снимка: instagram / koba031740

Вижте коя е топ дестинацията за 2018 г.

Остров Ишикаги в Япония е известен с белия си пясък. Намира в префектура Окинава и е сред най-търсените дестинации в TripAdvisor за 2018 г. 

Класацията се прави на база положителните отзиви за настаняване, ресторанти и атракции, както и покачването на интереса от страна на посетителите.

Ишигаки е най-големият от островите Яеяма в префектура Окинава, Япония. Дом е на множество бели плажове, редки корали, планини и мангрови гори.

дестинация
Снимка: instagram / xiuwen9639

Популярна дестинация е с възможностите за гмуркане, които предлага, както и с хранителните продукти, сред които специалитет са соба нудлите, направени от брашно, вместо от традиционната елда.

Средната цена за нощувка на острова е 114 паунда. Най-предпочитаният хотел е Art Hotel Ishigakijima, където нощувката през юни струва струва 87 паунда.

дестинация
Снимка: instagram / rika579

Окинава е определяна като новата версия на Бали и Хавай и международният туризъм се разраства бързо. Bloomberg, че броят на туристите в префектурата е нараснал с 10,5 % до 8,77 милиона души през 2016 г. Данните са сравнени с туристите на Хавай, които през 2016 г. са 8,93 милиона, увеличение от 2,9 %.

Ето кои са 10-те най-търсени дестинации:

  1. Ишигаки, Япония
  2. Капаа, Хавай
  3. Найроби, Кения
  4. Халифакс, Канада
  5. Гданск, Полша
  6. Сан Хосе, Коста Рика
  7. Рига, Латвия
  8. Ровин, Хърватия
  9. Нерха, Испания
  10. Казабланка, Мароко

Източник: Business Insider

- реклама -