Вижте колко са важни ръкавиците за кралица Елизабет II

Кралицата обича да помахва – много.

Ако сте я виждали през последните 65 години, може би сте забелязали една константа на повечето публични събития, на които тя се появява: тя винаги носи ръкавици.

Ръкавиците на кралица Елизабет са също толкова важни за кралската й униформа, колкото шапките и ярките цветове, в които се облича. Но питали ли с те се защо? За щастие Reader’s Digest разговаря с производителя на ръкавиците на кралицата, за да разбере точно това, пише „Бизнесинсайдър„.

Корнилия Джеймс изработва ръкавиците на кралицата повече от 70 години и от 1970 г. има кралска заповед за това.

Дженивиев Джеймс, творчески директор и дъщеря на основателката на компанията, казва пред Reader’s Digest, че нейните ръкавици предлагат защита от мръсотията и микробите, особено за човек, който по цял ден се ръкува с безброй други хора.

„Предполагам, че тя винаги има два или три чифта в чантата си“ – каза Джеймс.

Тя добавя, че е по-вероятно Нейно величество да даде за поправка своите ръкавици, струващи да поправи 110 паунда (140 щатски долара), отколкото да ги замени.

„Мисля, че кралското семейство иска да бъде смятано за икономично, да не харчи пари за такива неща. Кралицата може да носи едни ръкавици и в продължение на 40 години“.

Ръкавиците, разбира се, са и част от стила на Нейно величество. „Когато сте кралица и се ръкувате, всъщност не искате да покажете ръцете си“, казва Джеймс. – Ръкавицата е малко под ръкава, така че всъщност не виждаш никаква ръка“.

В продължение на години, ръкавиците на кралицата са изработват от памук. Джеймс обаче казва, че Нейно Величество наскоро поискала нещо малко по-леко. Затова били поръчани 70 метра памучно жарсе от Швейцария. „Това стига за много ръкавици, но все пак става дума за кралицата“, допълва дамата-производител.

Направата на чифт ръкавици отнема около 45 минути до един час.

„Те са неразделна част от нейното облекло“, казва Джеймс. – „Никога не може да я видиш без ръкавици“.
Е, има и някои редки изключения, както е видно от снимките на кралското семейство в Туитър.

 

- реклама -