Вижте колко пие британската кралица

Какво яде и пие всеки ден английската кралица?

Не е изненада, че кралицата на Англия знае как да се забавлява, особено когато става дума за храни и напитки. Всеизвестно е, че тя има строги правила в това отношение, като чесънът е враг без достъп в Бъкингамския дворец. Самата Елизабет II пък не предприема пътуване без компанията на любимата си торта.

Изненада обаче е публикация в „Бизнес Инсайдър”, според която цели четири чаши с алкохолни напитки дневно се грижат за доброто настроение на кралицата.

Бившият кралски готвач Дарън Макгрейди, първата напитка задължително е от съставена от джин с резен лимон и много мед. Той разкрива пред „Телеграф Дейли”, че след това кралицата обядва най-често зеленчуци с риба, чаша вино и шоколад. Според нейни приближени, след обяда следва чаша сухо мартини.

След това Елизабет II балансира със следобедния чай, който комбинира с пасти или бисквитена торта.

Накрая, кралицата завършва деня си с лека вечеря, следвайки правилото „без нишесте“. Денят завърша с чаша шампанско преди лягане.

Както отбелязва „Индипендънт”, короната на Лондон приема шест единици алкохол на ден, което, според британските здравни стандарти, показва пристрастяване към спиртните напитки.

Но тя е на 91 години. Кои сме ние, за да я съдим?

- реклама -