депутат

Вижте кой лекар-депутат се завърна в болницата като доброволец

Депутатът от ГЕРБ д-р Емил Тончев повече от месец работи като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог. Преди да влезе в парламента, д-р Тончев е бил началник на това отделение и сега се е върнал да помага на колегите си, пише „24 часа“.

„Веднага след като бе въведено извънредното положение и парламентът има по-различен режим на работа, в на март, се върнах в отделението. Тук съм работил 28 г. и дори и преди извънредното положение, съм идвал да помагам. Аз съм лекар на първо място и такъв ще остана„, споделя д-р Тончев, докато сваля защитното си облекло и се дезинфекцира в края на своята смяна.

Връщането на депутата е точно навреме, защото отделението има само двама лекари – д-р Елена Рускова, която временно е началник на мястото на д-р Тончев и още един лекар пенсионер. В началото на епидемията той обаче е излязъл в отпуск.

„Сега с колежката си разпределяме дежурствата, винаги има някой от нас на разположение, така че да няма смущения в работата на отделението“, допълни д-р Тончев, който е на първа линия в борбата с коронавируса.

Точно в „Образна диагностика“ бе открит и първият случай от Банско на пациент с двустранна бронхопневмония, който после се оказа заразен с Covid-19.

„Не съм имал никакви колебания да се върна и да помагам. В началото на извънредното положение имаше някои организационни проблеми като всяка нова ситуация, но отдавна вече всичко е регулирано и работата върви гладко„, допълни депутатът.

- реклама -