Мистър и Мисис Икономика Екатерина Захариева церемония

Вижте кои са новите „Мистър и Мисис Икономика“!

Тазгодишните носители на титлата „Мистър и Мисис Иономика“ са Елина Друмева, собственик на „Абритес“ ООД и Димитър Димитров, изпълнителен директор на „Софарма Трейдинг“.

Церемонията „Мистър и Мисис Икономика“ се провежда за седма поредна година от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева връчи тази вечер призовете за 2017 г.

„Много неща ми харесаха днес. Чух „заслужени“ няколко пъти. Нека да имаме самочувствие, защото всичко, което постигате е в резултат на вашия денонощен труд. Зад всеки Ваш успех стои труд, умения, иновативност“, обърна се вицепремиерът Екатерина Захариева към представителите на българския бизнес. Тя подчерта, че благодарение на доброто партньорство между държавата и бизнеса за първи път в историята брутният вътрешен продукт на страната ще достигне 100 млрд лева. „Ръстът на БВП на нива около 4% вече е устойчив и ако запазим стабилността в държавата, той ще остане такъв и през следващата година“, изтъкна Захариева.

„Като външен министър ще презентирам България като добро място за живот и за инвестиции. Уверявам ви, че ако имате нужда от моята помощ като вицепремиер – аз съм насреща. Вече работим за намаляване на бюрокрацията, намаляваме и таксите. Заслугата за този БВП е и Ваша. Нашата работа е да ви помагаме“, даде обещание към бизнеса вицепремиерът и външен министър.

Екатерина Захариева закри церемонията, отправяйки пожеланието и надеждата управителите на българските компании да работят с все повече амбиция и малко лудост, за да продължават да постигат такива успехи.

- реклама -