Вижте кои актоьори мразят ролите, донесли им невиждана слава

Бляскавите роли са най-важното за един актьор. В крайна сметка те носят не само пари, но и световна популярност. Но не всички звезди от големия екран са възхитени дори от тези роли, направили ги супер известни.

Ето искрените признания на някои актьори, които не крият неприязънта си към роли, направили ги известни и богати.

Кейт Уинслет като Роуз в „Титаник“

Кейт Уинслет винаги е подчертавала, че този филм и партньорството й с Леонардо Ди Каприо завинаги ще останат специален момент в живота й. Актрисата няма оплаквания към колегите си, но Уинслет все още е много критична към себе си в тази роля.

„Всяка сцена, която гледам ме кара да възкликна: „Сериозно ?! Сериозно ?! Така ли го изигра?“ Дори американският ми акцент – не мога да го слушам просто. Ужасно е. Надявам се, че се справям по-добре днес. Звучи доста помпозно, но актьорите обикновено са много самокритични”.

„Трудно ми е да гледам всеки от старите си филми, но когато гледам „Титаник“ си мисля: „О, боже, искам да изиграя тази сцена отново“, каза Кейт в интервю за „Дейли Телеграф”.

Сара Джесика Паркър като Кари Брадшоу в „Сексът и градът“

Феновете трудно свързват Сара Джесика Паркър с някой друг герой от нейната филмография, така силно както с Кари Брадшоу. Тази роля стана звездна за актрисата, но се оказва, че не е било толкова лесно да свикне с образа. Според самата Сара тя и Кари нямат много общо.

„Манията на Кари по романтиката и необходимостта винаги да бъде обичана ми изглеждаше по-скоро детска и наивна по някакъв начин. Може да изглежда, че поради факта, че живеем в един и същи град и ходим по едни и същи улици, за мен цялата работа беше лесна като играта в детски пясъчник, но всъщност бяха необходими невероятни усилия да бъда нея, да я разбирам, за да не я съдя”, призна Паркър.

Даниел Крейг като Джеймс Бонд

Ролята на Джеймс Бонд в киното изглежда е сходна с тази на Хамлет в театъра – нещо, за което всички актьори мечтаят. Но в крайна сметка не всички са доволни от получената роля. Известно е, че Шон Конъри, считан от мнозина за най-добрият Бонд в историята, е бил критичен към ролята.

Даниел Крейг, един от най-успешните актьори, превъплътили се в Бонд, нямаше търпение да се раздели с образа на 007. Всички обаче знаят, че за петия филм от поредицата, продуцентите е трябвало дълго да убеждават Крейг.

„Предпочитам да счупя чаша и да си прережа китките. Не искам да продължа изобщо. Това е нормално. Вече прекалих с това. Всичко, което искам да направя, е да продължа напред /без Бонд/”, сподели Крейг в интервю за „Time Out”.

Робърт Патинсън като Едуард Кълън в „Здрач“

Омразата на актьора към звездната му роля на вампир вече се превърна почти в култ – блоговете в мрежата дори са посветени на това и там се събират всички саркастични изявления на актьора за героя, измислен от Стефани Майер.

„Той е най-смешният човек, който изглежда винаги толкова изненадан от всичко. Мисля, че много актьори биха играли по този начин. Колкото повече четях сценария, толкова повече мразех този герой, поради което го играх така: като маниакално-депресивен пич, който мрази себе си. Плюс това е 108 годишен девственик, така че очевидно има някои проблеми”, откровеничи Патисън пред сп. „Empire”.

- реклама -
Flashlight gif 640×90