Вижте къщите, в които живеят най-богатите хора в Америка

Каква изненада – Бил Гейтс, със състояние от 81 млрд. долара, оглавява класацията на Fobres за най-богат човек за 23-та поредна година. Междувременно приятелят му Уорън Бъфет пада на трето място за първи път от 15 години с богатство от 65,5 млрд. щатски долара.

Изпълнителният директор на Amazon.com Джеф Безос е спечелил 20 млрд. долара и така състоянието му става 67 млрд. долара, правейки го втория най-богат човек в САЩ. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг заема четвърто място с 55,5 млрд, а пето място е за Лари Елисън, създателят на Oracle, с нетни активи от 49,3 млрд. долара.

На шеста позиция застава бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг с 45 млрд. щатски долара.

Общата стойност на притежанията на тези шестима мултимилиардери образува космическото число от 363,3 милиарда

Голяма част от тези пари са в дялове в компаниите, които основават. Немалко от приходите си обаче богаташите инвестират в недвижими имоти.

Предлагаме ви разходка из резиденциите, които най-богатите магнати наричат дом:

богатите

1. Бил Гейтс – Медина, Вашингтон

Бил Гейтс, 61, прекарва по-голямата част от времето си в своето имение в Медина, Вашингтон, разположено върху площ от 66 000 кв.м.

Гейтс го е нарекъл „Ксанаду 2.0“ на дома на Чарлс Фостър Кейн в „Гражданинът Кейн“.

богатите

Къщата е с изглед към езерото Вашингтон. Построяването й отнело седем години и 63,2 млн. долара. Разбира се, тя е оборудвана с множество високотехнологични екстри. През 1998-ма създателят на Microsoft купува парцела за 2 млн. долара, но към момента е оценяван на около 170 млн. долара, според публичните регистри.

богатите

2. Джеф Безос – Медина, Вашингтон

В процеса на градене на своята електронна империя, Безос се сдобива с множество недвижими имоти, което го поставя на 26-то място в списъка на най-големите земевладелци в Америка през 2015.

По отношение на жилищата, той притежава ранчо от 165 000 акра в Западен Тексас, къща на брега в щата Вашигтон, три свързани апартамента в Century Tower в Манхатън и имот от 12 000 кв.м. в Бевърли Хилс, където съсед му е Том Круз.

Домът му в Медина, Вашингтон, който е в близост до щаба на Аmazon, се простира на около 29 000 кв.м. площ. Безос също така притежава навес, разполагащ се на 4 500 кв.м. площ на езерото Вашингтон.

богатите

3. Уорън Бъфет – Омаха, Небраска

Въпреки че най-проницателният предприемач в света притежава многобройни инвестиции в недвижими имоти, Бъфет, 87, е известен с това, че живее скромно.

Той купува дома си в Омаха през 1958 г. за 31 500 долара.

Къщата, построена през 1921 гoдина, претърпява няколко разширения и се превръща в удобен и уютен дом от 6500 кв.м. за мъжа, притежаващ 65,5 млрд. щатски долара.

богатите

4. Марк Зукърбърг – Пало Алто, Калифорния

Най-младият богат предприемач влага по-голямата част от състоянието си в училища, здравеопазване и други видове филантропия. Портфолиото му от недвижими имоти включва неговия дом в Пало Алто и „pied-à-terre“ или по-малка къща в близост до парк Долорес, Сан Франциско, която Марк използва като втори дом.

Зукърбърг купува къщата си в Пало Алто през 2011 гoдина за 7 млн. долара. Тя „лежи“ върху 5000 кв.м. В следващите няколко години той придобива още четири къщи около своята, за които плаща 43,8 млн. долара, за да гарантира сигурността и спокойствието на семейство си.

богатите

5. Лари Елисън – Уудсайд, Калифорния

Лари Елисън, 73, има голяма колекция от имоти. Той притежава големи части от цели квартали в Малибу и около езерото Тахо. Собственик е и на имение в Нюпорт, Род Айлънд, струващо 70 млн долара и вила с огромна градина в Киото, Япония. През 2012 г. купува 98% от Ланаи, шестия по големи хавайски остров на „скромната“ цена от 500 млн. долара.

богатите

Имението му в Уудсайд е в японски стил от 16-ти век. Разполага с изкуствено езеро от 2,3 акра и е на приблизителна стойност 110 млн. долара.

богатите

6. Майкъл Блумбърг – Манхатън, Ню Йорк

Блумбърг, 75, разполага с повече от дузина имоти по целия свят. Прекарва по-голяма част от времето в дома си в Манхатън, но притежава имущества в Хемптънс, Ню Йорк, както и в Лондон, Бермуда, Колорадо и Флорида.

В къщата на Блумбърг в Ню Йорк има пет стаи, но от 1989 г. насам той купува имоти на цялата улица. Целта му е да превърне малката къща в огромно имение.

 

- реклама -