лидери
сн. БГНЕС

Вижте какви маски носят световните лидери

На фона на продължаващия дебат в обществата за полезността на маските, особено след като в началото на пандемията много правителства по света препоръчаха на гражданите да не ги носят, вниманието на хората е насочено към световните лидери и избора им на защитни средства.

Над 50 са в момента държавите, които изискват от своите граждани да носят маска, когато излизат навън, съобщава БНР. Сред лидерите, които с радост спазват това, е френският президент Еманюел Макрон, който тази седмица се срещна с ученици от основно училище с тъмносиня маска на лицето в тон с костюма му.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Миналия месец южноафриканският президент Сирил Рамафоса стана обект на подигравки, след като непохватно сложи маската с етноафрикански шарки на очите си.

сн. БГНЕС

През март президентът на Словакия Зузана Чапутова привлече вниманието, след като сложи маска в цвят фуксия в тон с роклята и обувките й.

сн. БГНЕС
сн. БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп непрекъснато пренебрегва съветите на Американския център за контрол и превенция на болестите да носи маска.

сн. БГНЕС

За разлика от него една от най-големите му критици – председателя на Камарата на представителите в конгреса САЩ Нанси Пелоси също обича да носи маска в тон с тоалета си. Последно тя се появи с костюм и предпазно средство в бебешко розово.

сн. БГНЕС
- реклама -