Вижте каква може да е присъдата за убиеца от „Черни Връх“

Вижте каква може да е присъдата за убиеца от „Черни Връх“.

35-годишният Георги Семерджиев, който бе задържан за жестоката катастрофа на кръстовището на столичния бул. „Черни връх“,

отказва всякакво съдействие на следствените органи.

След ареста си вчера той отказа да даде доброволно кръвни проби за алкохол и наркотици, както и всякакви проби от телесни течности.

Това заяви за Dir.bg Мария Павлова, завеждащ специализиран отдел 01 на НСлС, който се занимава с тежките произшествия в транспорта.

По думите й, следователите вече са изготвили предложение до прокуратурата и в рамките на днешния ден ще се внесе искане в съда за принудително вземане на проби от бившия футболист.

Семерджиев вече е с повдигнато обвинение по

член 343, ал.3, т.Б – за причинено пътно-транспортно произшествие с две жертви, след което извършителят е избягал от мястото на инцидента. Предвиденото в закона наказание е от 5 до 20 години „лишаване от свобода“, когато случаят е особено тежък.

„Вече са назначени няколко експертизи – съдебно-медицинска, тройна автотехническа, физико-химична, както и няколко технически експертизи на видеоклипове от мобилните телефони на очевидци. Днес продължават и разпитите на свидетелите“, каза още Павлова.

В отговор на въпрос на Dir.bg дали след извършените огледи има данни, че

едната жертва на катастрофата може да е пътувала в джипа

„Ауди Q7“, управляван от Семерджиев, Мария Павлова бе категорична, че към момента няма такива данни.

35-годишният бивш футболист от снощи се намира в следствения арест на бул. „Г.М. Димитров“. Той вече има нает адвокат.

След разрешение на съда предстои днес Семерджиев да бъде тестван за алкохол и наркотици, защото вчера е отказал да даде проба, каза Ясен Тодоров, зам.-директор на Националната следствена служба.

- реклама -