Александър Манолев

Вижте как в парламента коментират оттеглянето на Александър Манолев

Оттеглянето на Александър Манолев показва безсилието на правителството и на премиера, коментираха политическата новина на деня от БСП.

„Когато предлагаш екип, с който да работиш, трябва да го познаваш. Да знаеш миналото на хората, с които ще работиш. Действа се в ситуация на паника, което няма как да не доведе до допускането на такива грешки“, коментира в кулоарите на парламента Георги Свиленски от левицата.

„В последната седмица виждаме непрекъснато чудене какво да се прави с предложения за министри, съгласуване с коалиционни партньори. Не можем да кажем какво ще се случи утре, камо ли другата седмица“, каза още депутатът от БСП.

Сидеров: Трябва по-внимателно вглеждане в биографиите на кандидатите

Познавайки как Бойко Борисов реагира в такива случаи, той със сигурност е решил Александър Манолев да се оттегли, за да няма никаква сянка на съмнение. Има една доста концентрирана атака, на който се сетим могат да му извадят неща от 15-20 години, които така да се навържат, че той да изглежда лош“, коментира председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров отказа на Манолев да заеме поста транспортен министър.

По думите му за идния понеделник е насрочен коалиционен съвет, на която ще бъде обсъдено ново име за транспортен министър.

„Квотата не се променя и не виждам основание да търсим квотни рокади. ГЕРБ ще трябва да посочат друг кандидат и много по-внимателно да се вгледат в биографията му. Решението го взима Бойко Борисов. Не виждам основание ние да претендираме за министерството“, заключи Сидеров.

- реклама -