Вижте как ще изглежда новата туристическа дестинация в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия показа как ще изглежда нейния ултра разкошен курорт за най-богатите туристи в света, който ще бъде построен на брега на Червено море.  Престолонаследникът на Саудитска Арабия принц Мохамед бин Салман е одобрил концепцията на курорта Amaala, който ще бъде построен от нула на северозападното крайбрежие на кралството на площ от 3 800 кв. км.

Строителството започва през първото тримесечие на 2019 г.
Според замисъла на саудитците, Amaala, който вече наричиат „Ривиерата на Близкия изток“, трябва да привлече 2,5 милиона от най-богатите туристи в света. Затова тук ще има разкош, какъвто няма по цялото земно кълбо.

За световните богаташи в продължение на 10 години ще построят няколко свръхлуксозни хотела с 2500 сюити семейни стаи, 700 вили и апартаменти, повече от 200 елитни магазини и бутици, ресторанти, където ще бъдат поканени готвачи от Michelin, пристанище за яхти и летище за частни самолети.

За мащабите на курорта свидетелства и планираните работни места. Богатите туристи ще бъдат обслужвани от 22 000 души персонал.

Концепцията предвижда саудитският курорт да бъде целогодишен, но на гостите ще се предлагат не само слънце и море, ни и възможности за всякакъв вид отдих, какъвто си пожелаят: спорт, улнес и SPA, мода и шопинг, култура и изкуство, дайвинг и морски развлечения.

Стойността на проекта засега се пази в тайна. Предвидено е обаче визовият режим за пристигащите в Amaala чужденци да бъде облекчен.