чаят

Вижте как се пие чаят в различните части на Великобритания

От чистия, горчив черен чай до по-лекия с добавено мляко – вижте как британците в различните райони предпочитат да консумират напитката.

Изследователи откриват, че 33% от хората във Великобритания харесват черния чай, а само един от четирима пие по-слаб чай.

В Северна Ирландия приготвят силен чай. В Шотландия и североизточната част на Англия повечето хора предпочитат да добавят мляко в напитката, която придобива по-фин аромат.

Почитателите на чая в Югоизточна Англия оставят торбичката с чай по-дълго в чашата си – около 64 секунди, което е със 7 секунди повече от средния стандарт за страната от 54 секунди. В Източна Англия чаената торбичка престоява само 48 секунди в чашата.

чаят

Друг интересен факт е, че 73% от хората сипват първо водата, а след това млякото. Само 19% правят обратното.

Емма Станбъри от млечната компания Arla B.O.B, поръчала изследването, разказва:

„Всеки, който е част от екип на работното си място, разбира колко е сложно разбирателството за чаената система в офиса: Кой прави най-добрия чай? Чий чай има най-изтънчен вкус? Кой е наред да приготви чая изобщо?“

чаят

Проучването също разкрива, че работната сила в Обединеното кралство до голяма степен зависи от осигуряването на условия за направата на чай – един служител пие средно 1 161 чаши чай годишно.

Един от петима работодатели признава, че във фирмата му човек, който се занимава с приготвянето на чая – някой, който поставя нуждите на колегите си пред своите. В сферата на изкуствата хората са по-склонни да приготвят чай за всички, докато учените предпочитат да подсигурят себе си с топлата напитка.

чаят

Служителите в областта на човешките ресурси проявяват най-голяма изтънченост по отношение на питието, а тези, които работят в сектор „Социални грижи“ имат собствена чаша, която никой друг не може да използва.

Един от десетима души признава, че не е удовлетворен от опита на колегите си да му приготвят чай и се случва да ги помолят просто да го изсипят.

Трима от десетима определят уменията си за направа на напитката като „чудесни“, а по-малко от един на десетима се отличава с отговор „удивителни“.

чаят

Много от служителите признават, че използват приготвянето на чая като извинение да си вземат почивка, а 17% се възползват от възможността за доза клюки в кухнята.

Само 18% не подкрепят идеята за охладен чай и го изхвърлят. Един на всеки шестима души обаче извършва „непростим грях“ и притопля чашата с течността в микровълнова фурна.

Източник: Independent

 

- реклама -