Хари

Вижте как реагира принц Хари на журналистическите въпроси за Mexit

Принц Хари се появи публично за пръв път, след като се разбра, че той и съпругата му искат да се откажат от кралския живот. Херцогът на Съсекс бе домакин на тегленето на жребия за Световната купа на лигата по ръгби, която се проведе днес в Бъкингамския дворец.

Вероятно това е един от последните му ангажименти като член на кралската фамилия на Великобритания. В момента съпругата му, заедно с техния син Арчи са в Канада.

сн. БГНЕС

Хари бе в отлично настроение, което не можа да бе помрачено от опитите на британските журналисти да разберат какви са следващите стъпки, които семейството му ще предприеме.

Процесът бе наречен от британските медии Mexit, по подобие на Brexit

Според спортния репортер на BBC Шамуун Хафез, когато бил запитан как вървят разговорите му за оттеглянето, принцът се изсмял на глас.

сн. БГНЕС

Хари разбира се, оставил без коментар репортерските въпроси.

В началото на седмицата той се събра на семейна среща заедно с кралицата, баща си и по-големия си брат Уилям, за да решат какво ще бъде бъдещето му извън двореца. След разговорите, Елизабет Втора разпространи изявление, в което нарече дискусиите „много конструктивни“ и каза, че тя и семейството й „изцяло подкрепят желанието на Хари и Меган да създадат нов живот като младо семейство“.

„Въпреки че бихме предпочели да останат на пълно работно време членове на кралското семейство, ние уважаваме и разбираме желанието им да живеят по-независим живот като семейство, като в същото време остават ценена част от моето семейство„, добави тя.

Хари и Меган дадоха ясно да се разбере, че не искат да разчитат на публичните средства в новия си живот. Поради това беше договорено, че ще има преходен период, в който те ще прекарват време в Канада и Великобритания. Това са сложни въпроси, които семейството ми трябва да разреши. Предстои да се свърши още малко работа, но поисках окончателни решения да бъдат взети в следващите дни“, посочи Нейно величество.

- реклама -