Вижте как пропадна новият тротоар при една от станциите на линия 3 на метрото

Пропадна тротоарът на улица „Георги Софийски”, в участъка между „Александровска болница“ и факултета по дентална медицина на Медицинския университет в София.

Участъкът се намира над новооткрития трети лъч на столичното метро, което тръгна през август. Причината за аварията са обилните валежи и стар неизползваем колектор, който се намира под настилката, каза за БГНЕС зам.-кметът по направление “Обществено строителство“ в Столичната община Ангел Джоргов. Той обясни, че пропадналият участък няма общо с новоизградената метростанция „Медицинска университет“ и добави, че плочките са били сменени заедно с изграждането на метрото.

„Този колектор е доста стар. Явно е текло и водата си е вървяла по колектора и след този напоителен дъжд се е срутила. Трябва да отворим, да махнем новия унипаваж, да го насипем и да наредим наново плочките. Това е работа за няколко дни, стига да не вали“, каза зам.-кметът и поясни, че колекторът най-вероятно е с размери 70х50, някога е бил използван от ЧЕЗ, но вече е останала само облицовката, тъй като няма кабели в него.

По думите му тротоарът е пропаднал в сутрешните часове на деня и веднага са били предприети действия по обезопасяването му. Ограден е с лента, има и метални ограждения.

Джоргов каза още, че при хубаво време са им необходими 2-3 дни, за да го възстановят.

- реклама -