Вижте как се лъска с бели ръкавици влака на Ким Чен Ун минути преди лидера да слезе от него

Това трябва да се види. Освен, че свикнахме с телохранителите на лидера на Северна Корея, които тичат около лимузината му, сега ставаме свидетели и на усърдни сътрудници по чистотата.

 

Журналист от Кремълския пресцентър, Дмитрий Смирнов, обърна внимание на асистентите на Ким Чен Ун, които по време на пристигането на лидера на КНДР във Владивосток избърсаха вратите на влака и парапетите по пътя.

„На това му се казва ниво“, пише специалният кореспондент в пост в Twitter.

Той припомня как телохранителите на севернокорейския лидер притичваха до колата , която вози държавния глава при срещата му с президента на САЩ  Доналд Тръмп.

А Ким Чен Ун задължително слиза и по червен килим.

Днес Ким Чен-ун пристигна в пограничното селище Хасан. По-късно във Владивосток той ще има среща с руския президент Владимир Путин.

„С посещението в тази прекрасна страна сбъднах своята мечта. Чувах много хубави думи за тази страна и отдавна исках да я посетя. Сега, седем години, след като поех кормилото на моята родина, сбъднах своята мечта. Надявам се тази визита да не бъде последната подобна в тази хубава страна. Мисля, че ще укрепим и разширим нашите отношения“, заяви Ким Чен-ун.

Севернокорейският лидер пристигна в Русия със специалния си брониран влак. Той ще остане в страната до 26 април. Губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко разкри и с какво ще гощават Ким Чен-ун.

Менюто било просто и съобразено с желанията на високия гост – руски борш и пелмени, но нямало да липсва и червен хайвер.

- реклама -