Гърция

Вижте как наши дилъри се опитаха да прекарат близо 2 кг. дрога в Гърция

Близо два килограма хероин се опитаха да прекарат в Гърция двама българи, съобщиха от прокуратурата.

Дрогата била скрита във вътрешността на резервна гума, сложена в багажника.

Вчера, след постъпила оперативна информация, служители на ОД на МВР Благоевград са спрели лек автомобил, пътуващ за южната ни съседка през ГКПП Кулата. В колата са били открити два пакета, облепени с тиксо и завити в алуминиево фолио. При извършен полеви тест съдържащото се в тях вещество е реагирало положително на хероин, с тегло 1873 грама. Водачът на колата – 61-годишният Б.Г. от с. Тополница, община Петрич, е бил задържан на място.

В хода на разследването на престъпното деяние е бил установен неговия подбудител и помагач – 51-годишният Д.А. от гр. Петрич.

Към настоящия момент е известно, че по-рано Б.Г. придобил дрогата от съучастника си – Д.А., който умишлено го склонил към извършване на престъпното деяние, за което му обещал заплащане и съдействие. Улеснил го с даване на съвети, разяснения, набавяне на парични средства за пътуването, осигуряване и предоставяне на наркотичното вещество, както и укриването му в автомобила.
При извършено претърсване в дома на Д.А. в гр. Петрич са били открити и иззети електронна везна, метален уред за пресоване със следи от хероин и парична сума в размер на 5 400 евро.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Благоевград двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искания за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.Г. и Д.А. Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.

- реклама -